top of page

Starpžanru festivāls LAIVĀ uzņem jaudu un papildina mākslinieku sastāvu

14. augustā Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja krastā un Juglas ezerā norisināsies šajā vasarā vienīgais liela mēroga brīvdabas festivāls Rīgā, kura starpžanru mākslinieku sastāvu papildinās Elza Rozentāle ar grupu BUR MANI un grupa MADARA.


Kā tika ziņots iepriekš uz festivāla skatuves kāps leģendārā latviešu folkmetāla grupa SKYFORGER un grupa DAGAMBA, kas ir festivāla organizatori un pasākuma laikā atzīmēs grupas desmito pastāvēšanas gadu.


Organizatori ir ļoti patīkami satraukti un neslēpj savu prieku, ka festivāls ieguvis tik plašu rezonansi, jo salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad festivāls LAIVĀ būs vēl vērienīgāks. Grupas DAGAMBA līderis Valters Pūce, daloties ar savām emocijām: “Man ir milzīgs prieks par to, ka, organizējot festivālu jau otro gadu, LAIVĀ ir novērtēts un ieņem būtisku vietu Latvijas mūzikas industrijā. Cilvēku interese par starpžanru mūziku palielinās, un jau tagad ir redzams, ka šogad apmeklētāju skaits gandrīz dubultosies. Ar grupu DAGAMBA gatavojam īpašu koncertu ar mums svarīgiem viesiem, ar kuriem kopā piedzīvotas veiksmes un neaizmirstami brīži mūsu 10 gadu pastāvēšanas laikā, kurus mēs vēlreiz izdzīvosim 14. augustā festivālā LAIVĀ. Liels prieks, ka mūsu festivālu papildinās tādas fantastiskas starpžanru mūzikas grupas kā MADARA, Elza Rozentāle ar grupu BUR MANI un, protams, SKYFORGER!”.


Elza Rozentāle grupas BUR MANI soliste par iespēju muzicēt uz festivālā LAIVĀ skatuves: “Mēs, grupas BUR MANI komanda, esam saviļņoti par iespēju muzicēt festivālā LAIVĀ! Pasākums, kas ir unikāls savā būtībā, jo apvieno starpžanru muzikantus, kas esam arī mēs, savienojot tradicionālās latviešu tautas dziesmas ar mūsdienīgām melodijām, kam pievienots elektroniskās mūzikas skaņojums, it kā pagātni savijot ar tagadni, kur starp rindām var saskatīt nākotni, tā es varu aprakstīt mūsu mūziku, kas spēcīgi skanēs pāri ezeram.”. Elza atzinīgi novērtēja arī festivāla organizatorisko pusi: “Vēlos pateikties organizatoriem par iespēju ikvienam apmeklēt festivālu, jo tas ir pasākums, kas neatstāj nevakcinētos aiz “borta”, kur ir padomāts par visu apmeklētāju drošību. Un protams, man ir prieks arī par iespēju iztrakoties uz 360° grādu skatuves, kas mums būs pirmā šāda veida pieredze un izaicinājums. Kā arī paši ar lielāko prieku dzirdēsim DAGAMBA un Skyforger dižskaņu festivālā!”


Apmeklētāji uz festivālu ir aicināti ierasties gan ar laivām, motorlaivām, SUP dēļiem vai katamarāniem, gan arī izmantojot sabiedrisko transportu, personīgo auto vai velosipēdu, jo šogad festivālu varēs izbaudīt ne tikai atrodoties ezerā, bet arī uz sauszemes, pateicoties īpaši izveidotai 360° skatuvei uz kuras uzstāsies mākslinieki.


Pirmais festivāls “Laivā" ieguva uzvaru Latvijas Pasākumu foruma "IZCILĪBAS BALVA 2020" nominācijā "2020. gada izcilākais Covid ierobežojumu laika netradicionālas formas klātienes koncerts”.


Ieeja pasākuma teritorijā sākot no pulksten 17.00, koncertu sākums 19.00. Biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv kā arī visās “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās. Vienas biļetes cena – 25 EUR, biļete ir jāiegādājas katram festivāla LAIVĀ apmeklētājam, neatkarīgi no cilvēku skaita peldošajā transportlīdzeklī. Festivāla organizatori piedāvā arī laivu nomu. Ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus, personas, kuras nebūs vakcinējušās vai pārslimojušas Covid-19 infekciju festivālu varēs apmeklēt tikai izmantojot peldošo transportlīdzekli. Personām, kuras ir vakcinējušās vai izslimojušas Covid-19 festivālu būs iespējams baudīt gan atrodoties uz sauszemes, gan ezerā.


0 comments
bottom of page